29 Kasım 2012 Perşembe

Acı biber turşusu, Scarlino Nasıl Yapılır?


Acı Biber Turşusu, Scarlino İtalyan mutfağının lezzetlerinden bir tanesi, bizim küçük acı biber turşusuna benziyor. Denemenizde fayda var. Şimdiden Afiyet Olsun Efendim..

Malzemeler:
2 Kg. Kırmızı acı biber
1 su bardağı sirke
15 diş sarımsak
6 çorba kaşığı kaya tuzu

Yapılışı:
Biberlerin sapını kesin. saplarını kesmiş güzelce rendelemiş olduğunuz biberlerin içine sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp güzelce tüm malzemeleri harmanlayın ve ufak bir kavanozlara doldurun. Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Suyu azaldığında üzerine su ilave edebilirsiniz.
Serin bir yerde muhafaza etmenizde fayda vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler