29 Kasım 2012 Perşembe
Acı biber turşusu, Scarlino Nasıl Yapılır?
Acı Biber Turşusu, Scarlino İtalyan mutfağının lezzetlerinden bir tanesi, bizim küçük acı biber turşusuna benziyor. Denemenizde fayda var. Şimdiden Afiyet Olsun Efendim..
Malzemeler:
2 Kg. Kırmızı acı biber
1 su bardağı sirke
15 diş sarımsak
6 çorba kaşığı kaya tuzu
Yapılışı:
Biberlerin sapını kesin. saplarını kesmiş güzelce rendelemiş olduğunuz biberlerin içine sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp güzelce tüm malzemeleri harmanlayın ve ufak bir kavanozlara doldurun. Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Suyu azaldığında üzerine su ilave edebilirsiniz.
Serin bir yerde muhafaza etmenizde fayda vardır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler
-
Bu gün sizlere Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi, Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır anlatmaya çalışacağız. Pancar turşusu çok lezzetli oluyor...
-
Öncelikle iyi ve lezzetli bir turşu yapılabilmesi için, turşuda ki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekir. Bu olmazsa olmazlardandır. Aksi...
-
Turşu Kaç günde olur? Ahmet Bey, turşuyu yaptıktan sonra bir gün güneşin altında tutulmasını tavsiye ediyor: `Güneş alırsa gaz yapar v...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder