9 Kasım 2012 Cuma

Havuç Turşusu Tarifi, Havuç Turşusu Nasıl Yapılır

Havuç Turşusu, bence ilginç bir turşu çeşidi. Havuç her meysim bulunan bir sebze yinde ben taze olarak yenmesi taraftarıyım. Ama isteyenlerde farklı tatlar için kurabilir..

MALZEMESİ;
5 kg. havuç
2 litre sirke
2 baş sarmısak
Tuz
Turşular

YAPILIŞI;
Havucu kazıyıp uzunlamasına dörde bölünüz. Sonra hepsini üçer dörder parçaya ayırarak kaynar suda ayrılmayacak kadar haşladıktan sonra kevgire alıp üstüne hafif ağırlık koyarak süzülmeye bırakınız. Birkaç saat sonra aralarına, kereviz dalı koyarak kavanoza istif ediniz. Hafif baskı tahtası ve taşını koyduktan sonra tuz ile dövülmüş sarımsağı keskin sirke ve bir misli havucun haşlama suyu ile karıştırıp üstüne çıkıncaya kadar doldurunuz.

Üç dört gün sonra servis yapınız. Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler