9 Kasım 2012 Cuma

Karadeniz Usulü Kavurmalık Fasulye Turşusu Tarifi


Karadeniz Usulü Kavurmalık Fasulye Turşusu Tarifi.. Bir Karadeniz'li olarak bu turşuyu yapmaktan zevk duyuyorum. Sizlere de tavsiyem en kısa zamanda denemeniz ve yemek kitabınıza bu enfes tarifi eklemenizdir..

Malzemeler 

10 kg ipliksiz ve içsiz taze fasulye
6-7 baş sarımsak
200 gr acı biber
2 su bardağı kadar tuz
yeteri kadar su

Yapılışı:

Büyük bir tencerede suyu kaynatalım uçlarını kırdığımız fasulyeyi suya atarak normal bir şekilde haşlayalım.

Tencere küçük ise bu işlemi bir kaç kez tekrarlayalım. Haşladığınız fasulyeleri soğuk su içerisine atalım.Fazla bekletmeden sudan çıkarıp soğuması için bekletelim. Sarımsak ve biberleri de hazırladıktan sonra turşu kabına biraz fasulye koyalım üzerine birazda sarımsak ve biberden koyalım. Daha sonra tekrar fasulye… bu şekilde turşu kabını dolduralım.Sığmayan fasulye kaldıysa eğer biraz bekledikten sonra kavanozdaki fasulyeler çökeceği için üzerine koyabilirsiniz.Tuzlu su yapıp üzeri doluncaya kadar ekleyelim.Turşumuz bekleyeceği için tuzlu olması gerekiyor.Kavanozun ağzını iyice kapatarak dönmesini bekleyelim.3-4 hafta sonra turşumuz hazır olacaktır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler