9 Kasım 2012 Cuma

Nane Turşusu Tarifi,Nane Turşusunun Yapılışı

Nane Turşusu, tarihten günümüze gelen bir lezzet çeşidi. İşte tarih sayfalarından bir alıntı; Osmanlı mutfağında yapılan bir turşuymuş aynı zamanda. Muhammed Bin Mahmud Şirvani kitabında faydalarına değinmiş. Şöyle ki ; "nane turşusunun mideyi güçlendirdiğini, hıçkırığı kestiğini, yemek arasında ve yemekten sonra yenildiğinde sindirimi kolaylaştırdığını, diş ağrısını dindirdiğini, iştah açtığını ve kokulu kirleri vücuttan attığını belirtiyor."

Naneler yıkanır ve kurutulur. Kalın dalları sirkede sertleştiğinden, kalın dallarından ayıklamak gerekiyor.
5 lt büyüklüğünde bir turşu kabına sıkı sıkı yerleştirin.


Turşu suyu;

1/4 sirke olacak şekilde suyu ayarlayın.
1/2 çay bardağı limon tuzu
1 çay bardağı tuz
2 yemek kaşığı şeker
2 baş ezilmiş sarımsak
Bu karışımı nanelerin üzerine döküyoruz.Serin bir yerde muhafaza ederek turşunun olmasını bekliyoruz. Sarımsakları yemek istemez, sadece aroma versin isterseniz, bir tülbente sararak ilave edin, daha sonra çıkarıp atarsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler