14 Kasım 2012 Çarşamba

Patlıcan Turşusu Nasil Yapılır? Patlıcan turşusu Tarifi


Fatma'nın Mutfağından çok farklı bir tat, Patlıcan Turşusu.  Tarifinde de verilen şekeri turşunuza koymaya bilirsiniz. Şeker biraz tatlandıracaktır. Ben şeker koymadan yapıyorum ama siz isterseniz şekerde koyabilirsiniz. Afiyet Olsun..

Malzemeler:

2 kg patlıcan
1/2 acı biber
1  su bardağı sirke
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı şeker
tuz

Yapılışı:Patlıcan alacalı soyulur.Biberler temizlenir.Uzun uzun doğranır.Bir tencerede yağ ve sirke karışımı kaynatılır.Kaynayan karışıma biberler,tuz ve şeker atılır.5-6 dk kaynatılır.Aralarına sarımsak konularak kavanoza konulur.Lezzetli  bir turşu tarifi yaz kış  yapabilirsiniz.

Büyük bir tencereye su ve sirke koyup, orta ateşe koyun. Karışımı bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, yağı ekleyerek bir kenarda ılınmaya bırakın.
Karışım ılınınca kavanozda patlıcanların üstüne boca edip; dereotu saplarını serpiştiriniz. 
Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp, serin ve nemsiz bir ortamda bir ay kadar beklettikten sonra, turşunuzu servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler