21 Kasım 2012 Çarşamba

Pezik Turşusu Yapılışı,Pezik Turşusu Nasıl Yapılır,


Şeker Pancarının sapından yapılan ve Sivas yöresine ait bir turşudur. Ben karadenizliyim bizim oralarda da yapılan bir turşu çeşididir. İsteğe göre kavurma olarak da yiyebilirsiniz.

Malzemeler;
10 kg Temizlenmiş ve Yıkanmış Pezik Dalı
1,5 Kg. Sarımsak
250 Gr. Pul Biber
4 Adet Limon
1 Su Bardağı Elma Sirkesi
Yeteri Kadar Tuz

Yapılışı:
Temizlenmiş pezik dalı kaynayan suya atılarak haşlanması sağlanır.Yumuşamaya başlayınca çıkarılıp,soğuk suya atılır. Üzerine yeteri kadar tuz atılır. Pul Biberi, sarımsak, Elma sirkesi, limon ve tuz karıştırılıp turşu kabına koyulur.Üzerine suyu ve pezik dalları konulur.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler