9 Kasım 2012 Cuma

Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır, Salatalık Turşusu Tarifi

1 kg. salatalık, 2 adet 1kg.lık kavanozu doldurmuyor. Birisinin üçte biri boş kalıyor. Ben yarım kalan kavanozu havuçla doldurdum. Eğer çok sıcakta turşunuzu kurduysanız her bir kavanozun suyuna dörtte bir, normal aspirin atın ki erimesini engellesin. Bir izleyicim bebeğinin gevelemesi için havuç turşusunu da sormuştu. Havuç turşusunu da aynı şekilde yapabilirsiniz.


Kornişon salatalık turşusu
Malzemeler (1 kg.lık konserve kavanozu için)
  • 600 gr. turşuluk salatalık
  • 1 su bardağı sirke
  • 2 tepeli tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2-3 diş sarımsak
  • Aldığı kadar sıcak su
Salatalık Turşusunun yapımı
  • Salatalıkları güzelce yıkayın. Sap kısmını derin olmayacak şekilde kesin.
  • Kavanoza salatalıkları düzgünce yerleştirin. aralarına soyulmuş ve ikiye bölünmüş sarımsakları koyun.
  • Ayrı bir kapta sirke, tuz, şekeri karıştırıp salatalıkların üzerine dökün.
  • Kavanozda eksik kalan yeri kaynar su ile doldurun.
  • Kavanozu ters çevirip 1 saat kadar bu şekilde bekletin. Sonra düzeltin.
  • Güneş görmeyen bir ortamda 1 hafta kadar bekletin. Hava çok sıcaksa, ağzını açtıktan sonra dolapta muhafaza edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler