3 Aralık 2013 Salı

Karışık Turşu Nasıl Yapılır işte Oktay Usta'nın Karışık Turşu tarifi.

Karışık Turşu Nasıl Yapılır işte Oktay Usta'nın Karışık Turşu tarifi..

Malzemeleri:
Yarım kilogram havuç
Yarım kilogram turşuluk salatalık
Yarım kilogram yeşil biber
Yarım kilogram yeşil domates
4 çorba kaşığı turşu tuzu (salamuralık kaya tuzu)
Yarım su bardağı sirke
5 diş sarımsak

Yapılışı:
Öncelikle bütün sebzeleri bol suyla yıkayın.
Havuçların dışını iyice kazıyın.
Sivri biberlerin uçlarını kesin.
Salatalıkların başlarından kesin.
Turşuyu kuracağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritin.
Sirkesini de ekleyerek salamurayı hazır hale getirin.
Hazırladığınız sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin.
Aralarına sarımsak koyun.
Salamurayı kavanoza sebzelerin üzerini geçecek şekilde boşaltın.
Maydanozları en üste yerleştirip ağzını sıkıca kapatın.
Serin bir yerde 15 – 20 gün bekletmeniz yeterli olacaktır.


13 Kasım 2013 Çarşamba

Kışlık Turşu Nasıl Yapılır? İşte Püf Noktaları ve tarifi!

Kış geldi çattı peki kışlık turşunuzu yaptınız mı? Cevabınız hayır ise yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
Eğer daha önce turşu yapmadıysanız yada turşu yapmak çok zor geliyorsa sizlere vereceğimiz tarifler bu işin ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz..İşin sırrı, malzemeleri doğru ölçüde kullanmakta.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz turşu tarifi:

Malzemeler
Biber, Patlıcan, Domates, Salatalık, Lahana, Havuç gibi turşuluk sebzeler.
- Sirke
- Su
- Deniz veya kaya tuzu

Yapılışı
- 1 litre suya 1 çay bardağı sirke, 2,5 çorba kaşığı deniz veya kaya tuzu. Dikkat! İyi bir turşunun ön şartı bu ayarı bozmamak.
- Sebzeleri ne kadar birbirine yakın dizerseniz görüntüsü de tadı da o kadar güzel olur.
- Turşuyu yapacağınız kavanozun steril olmasına özen gösterin. Eğer temiz olduğundan emin değilseniz kaynar su ile yıkayın.
- Turşu kavanozunun içine alternatif olarak dereotu, nohut, sarmısak koyabilirsiniz. Böylece turşuya farklı bir tat katmış olursunuz.
- Kavanozun dibine nohut mutlaka ekleyin. Bu, turşunun daha çabuk mayalanmasını sağlayacaktır.
- Turşu yapacağınız malzemeleri kavanoza dizdikten sonra kapağını sıkıca kapatın. Turşunuzu ne kadar iyi muhafaza ederseniz ömrü de o kadar uzun olur.
- Yaklaşık 1 hafta-10 gün kadar beklettiğiniz turşunuz artık hazır.

Popüler